Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä
Pohjanmaan Tehtaanmyymälä
Kurikka Kaluste Oy
Y-tunnus: 0915785-6
Kalustekatu 6
61300 KURIKKA
Puh: 0201 450 529

2. Rekisteriasiat / yhteyshenkilö
Sami Viitala
Kalustekatu 6
61300 KURIKKA
Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla: tehtaanmyymala(at)pohjanmaan.fi.

3. Rekisterin nimi
Pohjanmaan Tehtaanmyymälä asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus)
Pohjanmaan Tehtaanmyymälän toiminnanohjausjärjestelmän yhteystietorekisteriin tallennettuja henkilötietoja käytetään:
1. asiakassuhteiden ja yhteydenottojen hoitamiseen
2. tilausten toimittamiseen ja -hoitamiseen
3. palvelun parantamiseen,
4. väärinkäytösten ehkäisyyn,
5. kohdennettuihin markkinointitarkoituksiin(asiakkaan luvalla)
6. muihin verkkopalveluihin, kuten tilastointiin ja analytiikkaan liittyviin tarkoituksiin.

Käsittely on tarpeen sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi ja oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi.

5. Rekisterin tietosisältö
Seuraavat tiedot tallenetaan rekisteriin:
– Asiakkaan tunnistamistiedot, kunten henkilötunnus asikkaan tunnistamiseksi sopista tehtäessä.
– Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
– Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite.
– Yritysasiakaan tunnistetiedot, kuten y-tunnus ja maksuasoita hoitavan henkilön yhteystiedot.
– Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Asiakkaan antamat tiedot ostotapahtuman yhteydessä tai rekisteröitymisen yhteydessä. Tietojavoidaan myös kerätä Suomen Asiakastieto Oy:ltä asiakkaan maksukyvyn tarkistamiseksi kun on kysymyksessä osamaksukauppa tai maksu laskun kautta.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Luovutamme joitakin välttämättömiä asiakastietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle. Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille. Ilmoitamme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua. Tietoja välitetään seuraaville kolmansille osapuolille:
• Tavarantoimittajille toimitustuotteita tilattaessa.
• Logistiikka ja kuljetuspalveluiden tuottajille tuotteiden toimitusta varten.
• Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa
• Luotonmyöntäjälle, asiakkaan valitessa maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai osamaksun
• Laskuoperaattorille, kun maksutavaksi valitaan Pohjanmaan Tehtaanmyymälän oma lasku
• Kirjanpitotoimistolle
• Perintäyhtiölle, laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään
• Tietoja voidaan luovuttaa samaan konserniin kuuluville toisille yrityksille mm. markkinointitarkoituksiin.
• Analytiikka- ja tilastointikumppaneille• Sähköpostimarkkinointikumppaneille, jos asiakas on sallinut uutiskirjeen.
• SMS-kumppanille, kun tekstiviestien lähetys on sallittu.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Asiakasrekisterin tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle ilman asiakkaan lupaa.

9. Tietojen säilyttämisaika ja poistaminen
Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi. Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:
• Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei
• Kuluttajakauppaa koskevien vastuiden täyttäminen
• Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme
• Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi
Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa rekisteristä.

10. Rekisterin suojauksen periaatteet
Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Kaikki tiedot on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä. Yrityksen sisäisesti rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu ja joilla on käyttöä varten henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjiä sitoo myös vaitiolovelvollisuus. Rekisterin käyttöoikeuksia myöntää ja valvoo rekisteriasioita hoitava henkilö.

11. Tarkistus-, muutos- ja kielto-oikeus
Asiakkaalla on oikeus saada itseään koskevat rekisteritiedot. Tarkistukset ja yhteystietojen muutokset tehdään ottamalla yhteys suoraan Pohjanmaan Tehtaanmyymälän osoitteella tehtaanmyymala(at)pohjanmaan.fi. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa ja muuta markkinointia varten sekä oikaista tai poistattaa omat tietonsa rekisteristä.

12. Tietosuojaselosteen muuttaminen
Lainsäädännön ja palvelun kehityksen vuoksi pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseen. Tältä sivulta löydät aina voimassaolevan tietosuojaselosteen. Palvelua käyttäessään käyttäjä hyväksyy tämän tietosuojalausekkeen ehdot. Jos käyttäjä ei hyväksy näitä ehtoja, ei käyttäjällä ole oikeutta käyttää palvelua.

13. Valitusosoitus
Mikäli katsot, että emme käsittele henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti, voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle. Suomessa kyseinen viranomainen on tietosuojavaltuutettu.

Evästeet/Cookies
Eväste (Cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla käyttäjiä voidaan tunnistaa. Käytämme ns. evästeitä/cookies verkkosivuillamme, voidaksemme taata asiakkaillemme paremman käyttökokemuksen ja helpottamaan palvelujen käyttöä. Evästeet kertovat meille kuinka asiakas käyttää sivujamme. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Voimme käyttää näitä tietoja parantaaksemme palvelujamme sekä verkkosivujamme sekä kävijöiden käyttäytymisen analysointiin. Evästeiden käytön estäminen voi vaikuttaa/rajata asiakkaan käyttökokemuksia verkkosivuillamme. Evästeet saat halutessasi kytkettyä pois selaimesi asetuksista.